Hvordan jeg spiste mig ud af leddegigt

Min egen historie om, hvordan jeg spiste mig ud af leddegigt!
 
For ca. 12 år siden blev jeg diagnosticeret med leddegigt. Jeg var ret hurtig klar over, at jeg ville prøve alternative muligheder, inden jeg som min reumatolog anbefalede, at starte på Methotrexat.
Af en eller anden grund havde jeg som hel ung (inden jeg selv blev behandler) , rendt rundt til foredrag med læge Claus Hancke, som på det tidspunkt var indehaver af IOM-klinikken i Lyngby. Jeg synes allerede dengang, at det var så fascinerende, hvordan han havde hjulpet og helbredt en masse mennesker blot ved hjælp af kostomlægning, vitaminer, mineraler og kosttilskud. Så jeg var slet ikke i tvivl om, hvem jeg skulle kontakte, da jeg pludselig selv blev ramt af sygdom. Det skulle vise sig, at Claus blev min redning ud af dette, rent ud sagt smertehelvede, som det er at have leddegigt. Som massør og zoneterapeut er jeg dybt afhængig af mine hænder, så jeg besluttede at gå All-in.
 
Den vigtigste ændring jeg foretog, var min kost. Jeg begyndte at spise en mere basisk kost der indeholdt flere friske frugter, grøntsager, fuldkorn og kød fra fritgående dyr. Ligeledes undgik jeg alt, der var kendt for at forværre inflammation som feks raffineret sukker, mælk, hvedemel, mættet fedt, rødt kød, kaffe og alkohol. Ligeledes alt med eddike. Jeg lærte at eddike kunne fremprovokere et gigtanfald, så det undgik jeg.
 
Jeg supplerede min kost med rigelige mængder vitaminer og mineraler for at sikre, at jeg fik alle de nødvendige næringsstoffer. Disse tilskud hjalp med at understøtte mit eget immunsystem og fremme helingsprocessen i min krop.
 
Ligeledes indtog jeg kæmpe mængder af omega 3 (fiskeolie). Det dæmper ligeledes inflammation i kroppen.
 
En anden vigtig ting jeg gjorde var at drikke Kangenvand, som er ioniseret alkalisk vand. Dette vand siges at have antiinflammatoriske egenskaber og hjælper med at genoprette kroppens pH-balance.
 
Eftersom jeg selv er Zoneterapeut, var det naturligt for mig jævnligt at få zoneterapi Her bliver bestemte punkter under fødderne stimuleret, og det hjalp på lindring af smerterne, samt det fik mig til at slappe mere af.
 
Visualiseringsteknikker var også en del af min behandlingsplan. Ved at bruge visualisering og positiv tænkning forestillede jeg mig, hvordan min krop blev helbredt og fri for smerte. Det hjalp mig med at opretholde en positiv mental tilstand og styrke min tro på helbredelse.
 
Motion var daglige gåture med min daværende hund.
 
Det er vigtigt for mig at sige, at enhver persons oplevelse med leddegigt kan være forskellig, og hvad der fungerede for mig, fungerer muligvis ikke for alle.
 
Det er altid vigtigt at konsultere en kvalificeret sundhedsperson, før man foretager større ændringer i ens behandlingsplan eller kost.
 
I dag er jeg stadig smertefri, tænker stadig over hvad jeg spiser, men slet ikke i samme grad. Der er plads til det hele, blot med måde.
 
Har nu taget en kostvejlederuddannelse, da det har vækket min interesse, hvad kostens betydning for helbredet har. Jeg var fuldstændig fanatisk i ca. 1 år. Det var det hele værd. Det virker for mange ganske uoverskueligt at komme i gang med en kostomlægning. En lille ting jeg kan give videre er, at i stedet for at fokusere på alle de ting du IKKE må spise, så fokuser på alle de ting du gerne må spise 🙂
 
Det handler om mindset, at tage en beslutning om ændring af livsstil, men så er der også en hel ny verden der åbner sig 🙂
 
Kærligst Karin
Udgivet i Nyheder.